Nyhedsbrev
Medicingennemgang

Få styr på din medicin – Få en medicingennemgang på Apoteket

Har du mistet overblikket over din medicin, kan du komme ind på apoteket og få hjælpen du behøver. Apotekets lægemiddelfaglige personale har særlige kompetencer til at vurdere, om der er problemer med bivirkninger, og om du bruger din medicin sikkert og korrekt.

 

Hvorfor er det vigtigt, at du har styr på din medicin?

Hver tredje dansker lider af en eller flere kroniske sygdomme, og en tredjedel af dem tager ikke deres medicin, som lægen har anvist, fordi at de har mistet overblikket.

Når man ikke har styr på sin medicin har erfaringer vist, at der er øget risiko for:

● bivirkninger

● at medicinen påvirker hinanden negativt

● forkert brug

● utryghed

● forveksling af medicin og manglende overblik

● ophør af medicin uden aftale med lægen.

 

Apotekets farmaceuter er certificeret til netop at hjælpe deres kunder med at gennemgå deres medicinforbrug og kan forebygge, identificere og løse disse lægemiddelrelaterede problemer.

 

Hvad er en medicingennemgang?

En medicingennemgang er en grundig gennemgang af din medicin foretaget af en farmaceut. Den giver dig et samlet overblik over medicinen og skal sikre, at din medicin giver dig det bedst mulige udbytte, og gøre dig sikker og tryg ved den medicin, du bruger.

Farmaceuten aftaler et møde med dig, hvor I sammen taler om din medicin. Inden samtalen skal farmaceuten have oplysninger om din medicin. Du skal aftale tid til samtalen, så farmaceuten kan forberede sig. Farmaceuten vil gennemgå din medicinliste og vil kigge på alternative behandlingsmuligheder, der kan gøre dagligdagen lettere og give dig et bedre forhold til medicin. Når I mødes, vil farmaceuten gennemgå din medicin sammen med dig. I taler om, hvordan du bruger medicinen, eventuelle bivirkninger og problemer, som du oplever ved at anvende medicin.

 

Når samtalen er slut, giver farmaceuten dig en skriftlig oversigt, så du bedre kan huske, hvad I har talt om, og som du kan give til lægen. Farmaceuten kan også tage kontakt til lægen i denne forbindelse, hvis det ønskes. Til Sidst tilbyder vi dig en opfølgningssamtale over telefonen, for at høre hvordan de nye ændringer er gået, og besvare de nye spørgsmål du måske har fået.

 

Er en medicingennemgang noget for dig?

Medicingennemgang er for dig der er i fast behandling med flere lægemidler og måske har mistet overblikket, eller på anden vis er blevet usikker på det medicin du tager.

 

Så kom ind på apoteket og hør mere og book en tid til din medicingennemgang. Ydelsen koster 600 kroner.

Dine oplysninger